Bandenvervanging

Bandenreparatie

Bandenbalanceren of uitlijnen

Laat uw versleten banden door ons vervangen en rij weer veilig.

Heeft u een band kapot gereden, gaat u uw auto verkopen of bent u op zoek naar goedkope banden? 

Bij ons vindt u een groot assortiment Nieuwe en gebruikte banden in verschillende inch- en breedtematen, merken en profieldieptes. Voor auto, aanhanger, camper, bestelwagen.

Heeft u een band stuk gereden en zijn de anderen bijvoorbeeld nog maar half gesleten? Dan kan het voor sommige auto’s belangrijk zijn een band met vergelijkbare profielhoogte te zoeken. Als u één nieuwe band laat monteren, kan dit nadelige gevolgen hebben voor uw auto.  

Heeft u een lekke band?

Wij repareren het snel en vakkundig voor u.

Uw band wordt altijd van binnenuit gerepareerd en geplakt. Alleen op deze wijze kunnen we een goede reparatie garanderen. Dit betekent dat wij de banden de- en monteren, de schade taxeren en wanneer mogelijk de band repareren en op spanning brengen.

Met monteren bedoelen we letterlijk dat wij de band op de velg zetten.

Met balanceren wordt bedoeld het in balans brengen van de band en wiel combinatie, zodat trillingen worden voorkomen. Het wordt vaak verward met uitlijnen.

Bij montage van andere banden, of nieuwe  wielen moet er altijd gebalanceerd worden. Het kan ook zijn dat door een aanraking met bijv. een stoeprand een balanceergewicht van het wiel is geraakt.

Uitlijnen

Uitlijnen van de auto wil zeggen het afstellen van de wielophanging volgens fabrieksspecificaties. 

Uitlijnen moet gebeuren na elke reparatie en of aanpassing aan de wielophanging van uw auto. Denk hierbij aan stuurkogel, fuseekogel, draagarm, schokdemper, fusee, wiellager en bijvoorbeeld na het verlagen van een auto.

Wanneer u banden scheef slijten, wanneer uw auto naar links of rechts trekt of wanneer uw stuur scheef staat, moet uw auto ook worden uitgelijnd.